Klik untuk tabungan Mia dan Sarah :)

Isnin, 8 September 2014

Homemade aiskrim

Kali ni nak bagitau yang saya tengah makan aiskrim :)
Sabar je menanti nak tunggu keras dan sedap di makan mcm makan aiskrim yg jual kat kedai2 tu... nak betul2 freeze punya aisbox baru la keras. Pada mulanya saya tak ubah pun nombor kt peti ais beku tu... kejap2 pergi check dah beku ke tak...konon target setengah jam. Sebab nak wat ais batu setengah jam dah beku walaupun setakat nombor satu je. Lupa plak yg ni jenis berkrim. Yg ais batu cuma lah nak bekukan air. Dah tentu la lagi cepat keras. Adehhhh... last2 saya tukar nombor ke nombor 5. Kira paling freeze la ni. Nak keraskan homemade aiskrim punya pasal. Kih kih kih...
Amik masa juga la nak keras di tahap paling sedap dimakan. Lebih kurang 10 jam. Haaa.. kalo ada peti ais beku dah tentu sekejap je kot dalam 2 ke 3 jam.
Masa Mr. Perfect balik makan tengahari tunjuk kat dia... ayang buat aiskrim!!! Excited betul kan show off. Haha..
Semalam ajak dia ke Giant beli bahan. Pelik je dia bila kita cakap nk buat aiskrim. Dia diam je...
Malam ni tunjuk lagi kat dia...aiskrim dah siap!
Opsss... ayang kenapa manis sangat? Huhu... terlebih kot.
Lain kali kurangkan sikit manis... katanya. Suka lettew..