Klik untuk tabungan Mia dan Sarah :)

Khamis, 25 September 2014

Crochet / knitting box tissue

Pon - pon...sebuah van kedengaran berhenti kat depan rumah. Lupa plak ada order barang. Kelam kabut cari kain labuh dengan tudung. hahah... 
Crochet ni classmate yang buat. Berbangsa iban. Mereka memang suka buat benda - benda seni mcm ni.. Aku yg malas nak belajar benda mcm ni kita order jer la senang kan.. Comel je dia buat. Kita suka sebab ada unsur2 vintage gitu. Warna tak garang. Sweet2 comel2 je... nanti nak gayakan kat mana la kt rumah ni pun tak tau.. gaya vintage belum ada satu pun dlm rumah ni.. Mr. Perfect saya tu dari tu hari suh belikan cat putih tak beli - beli lagi. Kiranya semua perabot terpakai dalam rumah ni I nak cat putih semuanya. Hahaha... Oh sweetnyer.. tak sabar nak mengecat bagai. 

Harga tisu crochet box (apa - apa je la)  ni murah je.. RM30 + postage RM9 dari Sarawak ke Johor = RM39 semuanya. 
Next plak I tengah kumpul duit nak beli alas plak. Alas mahal sikit la kot.. ikut saiz. Maklum la handmade ni lama nak buat tu... sakit pinggang nak buat. Saya tengok mak saya sendiri buat pun sampai kebas - kebas jari dgn kaki. Lagikan saya nak buat? Huhi... kirim salam je la.. 

Sapa nak order handmade crochet ni boleh la pergi ke fesbuk dia kat Ment. Nama sebenar dia Elizabeth. Kat facebook dia lagi banyak pilihan design apa nak buat... 


Nah.. belanja satu gambar.. nanti I selfie dgn kotak tisu sekali ye.. hahah