Klik untuk tabungan Mia dan Sarah :)

Ahad, 21 Disember 2014

Best Moment Sarawak - Pekan Sebauh, Pasar Minggu dan Tamu Bintulu


Petai - Bila tiba musim...





Bukan senang nak tengok muka aku plesing depan orang ramai kat pasar minggu plak tu. Kat sini pun belum pernah lagi aku selfie kat public macam ni.



Singgah salah satu booth di pasar minggu.


Di Tamu Bintulu, memang konfem musim petai.


Petai lagi...hehe



Laksa Sarawak Paste ada dijual di sini..


Ikan terubok masin - Bintulu bukanlah pengeluar utama ikan terubok masin di Sarawak. Maka, harganya sangat berbeza berbanding di Kuching yg jauh lebih murah.
Udang geragau kering, belacan, cencalok dan juga sagu ada dijual di booth - booth di Pasar Tamu Bintulu. 


Kuih muih tradisional.. 


Masa ni la kakak request kat atok nak beli anjing hidup kat pekan. Then she pelik tengok anjing punya !@#$%^. Semua nak tegur.. alahai anak..


Balik dari pekan naik bot...


Pemandangan awal pagi. Kat sini kalo nak ke pasar kena turun awal pagi. Jam 10 pagi ke pasar tu dah kira lambat. Pasar dah lengang dan pasar minggu dah ready tutup payung. 


Adik Mia plesing atas warf di Pekan Sebauh. Belakang adik tu ada sebuah pulau.