Klik untuk tabungan Mia dan Sarah :)

Jumaat, 19 Disember 2014

Best Moment Sarawak - Senai International Airport

Kalo cerita pasal balik kampung semua orang pun suka kan lebih - lebih lagi sendiri punya kampung di mana kita dilahirkan..kat mana tempatnya tumpah darah mak kita tu melahirkan kita. Ye tak.. begitu juga dengan saya. Dalam masa setahun, sekali balik tu konfem. Bukan dapat balik tiap minggu pun memandangkan kampung sy kat Bahagian Bintulu Sarawak. Tak jauh mana... naik flight cuma amik masa 2 jam je... jauh lagi Perlis. 12 jam naik kereta. Lol. Ayat very deep punya kan. Hikhik...
Selalunya kalau bukan sebab balik raya, dah tentu sy je yang balik berdua dgn anak nombor 2, adik Mia. Belum tentu lagi dia jadi yang bongsu selagi saya tak menopos. Wakaka...
Sedih tu memang la...sape tak sedih tinggalkan suami sorang2. Tak risau dia tak reti masak, cuma risau dia ganti orang lain utk masak kat dia. Tak gitu... kan. Ayat deep lagi.
Kali ni sy dan Mia balik ikut laluan JB - KL, KL- Bintulu. Habis lebih kurang RM500 utk tambang murah untuk 2 kepala. Kanak - kanak usia Mia dah same price dengan dewasa. Tak tanjat pun sebab dah biasa. Maklum la... orang kaya datin2 macam saya ni memang selalu naik flight balik kampung. Ayat very deep lagi...
Layan iklan dulu ye...


Mia mengenakan seluar jeans dari Kedai Pakaian Kanak - Kanak RM5 Pasir Gudang. Seluar jeans tu harganya cuma RM15 sahaja. 


Ready to check in... manja - manja dulu dengan ayah. Ibu kena cover la manja - manja. Kalo ibu pun manja mcm tu kat public sekejap je konfem masuk Oh! Media. Wakaka... 


Bag sandang beli kat Mydin. huahaha... apa ada hal. Budak bukan demand mcm ibu dia.. kita beli baju pasar malam pun sanggup pakai. Kita je yang lebih - lebih nak beli baju burberry utk anak - anak.


Sekarang tengah tunggu boarding... senyum tak larat sebab dia asyik tanya ayah je.. ibu plak yang bergenang ayor mata. 


Alih perhatian dia. Bagi makan roti coklat. Masa ni dia sangat peramah dengan nenek cina yang duduk sebelah kitaorang.. nenek cina tu pun suka layan dia. 

Okay tu je.. nanti kita sambung lagi ye...