Klik untuk tabungan Mia dan Sarah :)

Rabu, 10 Jun 2015

Ekspo di Persada Johor Convention Centre - Mesyuarat Pegawai Kanan (SOC)

9hb June 2015 sy diajak oleh seorang sahabat utk menemani dia join satu ekspo di Nusajaya. Ekspo ni sy sendiri pun tak boleh agak apa bendanya sebab tidak di war - war kan di media sosial. Bila di tanya pada sahabat sy itu dia cuma kata 'event'. Ketika perjalanan ke sana pun sy masih blur lagi.. dah sampai sana baru la sy tau penganjur dari pihak JKR mengadakan satu mesyuarat utk pegawai kanan JKR Malaysia. Jadi dalam masa sama, mereka juga menyediakan tempat kepada peniaga untuk join ekspo menjual apa - apa produk. Ekspo ini bertujuan agar pelawat yang datang dari pelusuk negeri tidak merasa bosan apabila menghadiri mesyuarat dan event yang di buat di sini. Jadi, sambil - sambil bekerja, boleh juga mereka mencuci mata. 
Bila dan di mana mereka buat 'call' utk peniaga sy tak tau... yg sy tau sampai je di sana sy turunkan barang dan susun. Pada penglihatan sy mungkin ada 20 - 25 booth kot yang dibuka. Yang sy pasti sahabat sy book dua booth utk product kecantikkan dan lain - lain product sebagai back up. Main product yang dijual adalah product Nouvelle Visages (NV)  iaitu antara product yang paling legend dalam industri kecantikkan di Malaysia. 





Nasib baik la bunting / banting ni betul - betul berada di booth kami. Baru lah persoalan sy selama sebulan terjawab. 



Tudung Yuhanis - paling laris. 


Kepada sesiapa yang masih setia menggunakan product NV boleh la dapatkan yang asli di Diaries Saloon di Plentong. Di sana juga sahabat saya menyediakan perkhidmatan facial & treatment wajah pada kadar yang sangat murah dan dia juga menyediakan perkhidmatan potong rambut untuk kaum muslimah. Berminat boleh hubungi sahabat sy di 013-745 5272 (Nora)


Liptint & K- Colly yang juga sangat laris.


Trial set NV boleh didapati pada harga RM124.90



Baju kurung moden lace prada dengan butiran manik pada harga RM190. 


Antara pelanggan dari kalangan penjawat awam khusyuk mendengar penjelasan dari Beauty Consultant kami.



Rasanya sejak kahwin dah lama sy tak join exspo - exspo macam ni... alhamdulillah semuanya berjalan dengan baik dan lancar. Walaupun pada mulanya sy agak blur, tapi bila dah nampak banting kat belakang tu - Mesyuarat Pegawai Kanan, sy dah boleh agak apa yang mereka usahakan. 
Okay la..tudung mak jemah pun dah kembang2. Makeup mak jemah yang mak jemah tahan dari pagi tu pun dah luluh.. mak jemah pun kemas - kemas barang nak balik.. kepada booth yg lain, mak jemah tak sempat nak jengah sebab sibuk layan customer 'Yuhanis'.


Sebelum balik saya sempat singgah di booth sebelah beli kerepek ubi kayu. Sedap, rangup dan lemak. Tak lama lagi nak raya kan... i suggest uols beli kerepek ni memang sangat sedap. 


Malay people say what? Sagat yer? Memang sangat nipis di sagat. Sagat ke? Erm.. hiris la senang. hehe... 




Exora (ikan paus) depan bawa stok. Hehe... 



Sy dan sahabat bawa stok baju - kami naik ikan bilis je.. Kelisa. Comel apa kelisa. Macam saya. Hahaha.... 


Terima kasih kepada Persada Johor Convention Centre kerana membuka & memberi kami peluang untuk berniaga di sana. Okay... goodbye Persada Johor...till we meet again..

Setibanya di rumah sy google Mesyuarat pegawai kanan.. dan jawapannya seperti di bawah.. 

***************************

PELAWAAN MENYERTAI ANUGERAH JKR MALAYSIA 
SEMPENA MESYUARAT PEGAWAI KANAN (SOC) JKR  MALAYSIA 2015

Sukacita dimaklumkan, bersempena dengan Mesyuarat Pegawai Kanan (SOC) JKR Malaysia 2015 yang dijadualkan berlangsung di Negeri Johor Darul Takzim pada 8-10 Jun 2015 (Isnin-Rabu), pihak Urus Setia Anugerah JKR Malaysia mempelawa YBhg. Datuk/Dato’/Datin/Tuan/Puan untuk menyertai Anugerah JKR Malaysia seperti yang berikut :

1)Anugerah Pengurusan JKR Daerah Terbaik 2015
2)Anugerah Pengurusan Pejabat Terbaik 2015
3)Anugerah Pengurusan Projek Terbaik 2015
4)Anugerah Kontraktor Cemerlang 2015

Sehubungan itu, semua JKR Cawangan/Negeri/Unit Khas dengan segala hormatnya dipelawa untuk menyertai anugerah-anugerah ini dengan mengemukakan Borang Penyertaan dan Laporan Ringkas seperti yang dinyatakan dalam Garis Panduan yang dilampirkan kepada pihak Urus Setia selewat-lewatnya pada 28 Januari 2015 (Rabu).

Ringkasan keperluan penyertaan bagi anugerah yang dipertandingkan ini adalah seperti di Lampiran 1. Sila rujuk Garis Panduan Anugerah 2015 yang dilampirkan untuk maklumat lanjut.

    
 Anugerah Yang Dipertandingkan  
 
Muat Turun
Garis Panduan 
 
 1. 

Anugerah Pengurusan JKR Daerah Terbaik 2015

  Lampiran A

 2.

Anugerah Pengurusan Pejabat Terbaik 2015

  Lampiran B

 3.

Anugerah Pengurusan Projek Terbaik 2015

  Lampuran C

 4.

Anugerah Kontraktor Cemerlang 2015
 
  Lampiran D

Sekian, terima kasih. 


Unit Anugerah
Bahagian Pengurusan Kualiti
Cawangan Dasar dan Pengurusan Korporat

******************************

Saya peroleh di portal rasmi JKR